• A
  • A
  • A
  • АБВ
  • АБВ
  • АБВ
  • А
  • А
  • А
  • А
  • А
Обычная версия сайта

Новости

Внимание! Научные вакансии для квалифицированных исследователей!

Институт агрофизики Польской академии наук, Люблин, Польша (Institute of Agrophysics Polish Academy of Sciences in Lublin, Poland - IA PAS) ищет опытных исследователей (стаж работы в научной сфере свыше 4 лет или имеющих научную степень) заинтересованных в двухгодичных контрактах в рамках стипендиальных программ Мари Кюри IIF/IEF («Стипендии для исследователей третьих стран, приезжающих в страны ЕС/АС» IIF, Marie Curie International Incoming Fellowships for Career Development) и «Внутриевропейские стипендии для развития научной карьеры» IEF, Marie Curie Intra-European Fellowships for Career Development).

Институт агрофизики Польской академии наук, Люблин, Польша (Institute of Agrophysics Polish Academy of Sciences in Lublin, Poland - IA PAS) ищет квалифицированных исследователей (стаж работы в научной сфере свыше 4 лет или имеющих научную степень) заинтересованных в двухгодичных контрактах в рамках стипендиальных программ Мари Кюри IIF/IEF («Стипендии для исследователей третьих стран, приезжающих в страны ЕС/АС» IIF, Marie Curie International Incoming Fellowships for Career Development) и «Внутриевропейские стипендии для развития научной карьеры» IEF, Marie Curie Intra-European Fellowships for Career Development). Крайний срок подачи заявок 31 мая 2012 года. Подробные сведения о требованиях к соискателям, условиях проведения конкурсов и контактая информация находятся в приложенных PDF-файлах.

Кандидатам будет предложено совместно с Институтом подготовить заявки по программам Мари Кюри IIF/IEF для проведения исследований по следующим темам :

 

1. IA PAS - AB.pdf

A. The estimation of the energy budget elements for the splash at the moment of water drop hitting the surface of soil. Knowledge of physics (engineering or environmental studies level) and water erosion problems is required.

B. The modelling (at the laboratory scale) of surface erosion. Knowledge of water erosion problems is required.

2. IA PAS - AN.pdf

A. Determination of food products quality by using spectroscopic methods. (It is advisable to choose cereal or oil products.)

B. Farinographic and extensographic characteristics of bread dough.

 

3. IA PAS - AZ.pdf

A. Plant biomechanics: Study on biomechanics of parenchyma tissue of fruits and vegetables in relation to consumer demands.

B. Biomodeling: Modeling of structure-related properties of biomaterials.

C. Optical properties of perishable plant food: Study on innovative optical methods for non-destructive evaluation of perishable plant foods.

4. IA PAS - CS.pdf

A. Evaluation of vegetable and fruit quality with the use of hyperspectral imaging

B. Heat transport modeling within fruit in connection with active thermal imaging

C. Dielectric properties of liquids of agricultural origin in alpha-dispersion frequency range

D. Dielectric properties of soil and materials of agricultural origin in radio and microwave frequency ranges

E. Quality indexes of liquids of agricultural origin on the base of their dielectric properties.

F. Modeling of soil physical properties

G. Modeling of heat, water and salt transport processes in soil profile

     Knowledge of satellite remote sensing, including “ground truth problem” is required.

     Basic knowledge of energy and mass transfer in soil and proven programming skills are required.

     Knowledge of ELBARA instrument and soil water behaviour is required.

5. IA PAS - JR.pdf

A. Evolution of loess landscape under agricultural land use

Knowledge of bases of geomorphology, pedology, geostatistical analysis and modeling is required.

6. IA PAS - MF.pdf

A. Microbial functional and genetic diversity in soil after organic waste amendments

The aim of the study is to assess the response of microbial functional and genetic diversity to organic amendment and the relationship between the microbial functional diversity and soil carbon availability.

B. Diversity, biochemical potential and systematic of bacteria and fungi isolated from soils

The study will include the molecular identification of dominant microorganisms (bacteria and fungi) isolated from soil and evaluation the biochemical potential of selected bacterial and fungal strains.

C. Application of Nod factors and flavonoids for improvement of nitrogen fixation by legumes

 

Подробнее об Институте агрофизики Польской академии наук можно узнать на его официальном сайте http://www.ipan.lublin.pl/en/about_us/index.html